Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti idézetek, locsolóverse képes leírás - Ünnepi idézetek.tlap.hu
részletek »

Húsvéti idézetek, locsolóverse - Ünnepi idézetek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: unnepiidezetek.tlap.hu » Húsvéti idézetek, locsolóverse
Keresés
Találatok száma - 14 db
A legtutibb locsolóversek

A legtutibb locsolóversek

Hagyományos vagy vicces, esetleg pajzán, egy a lényeg, locsolóvers nélkül nem jár piros tojás. Összegyűjtöttük a legjobbakat, külön gondolva a gyerekekre is.: Rózsa, rózsa, szép virágszál, Szálló szélben hajladozzál. Napsütésben nyiladozzál, Meglocsollak, illatozzál. --- Erdőn-mezőn nyitott szemmel, sok virágra lel az ember. Én most őket megöntözöm, a piros tojást megköszönöm! Szabad-e locsolni? --- Napsütötte szép tájakon jöttem végig az utakon. Felém hajolt sok-sok virág, rózsavizük osztogatták. Megöntözlek most itt véle, piros tojást kérek érte. --- Liliom virága, hervad egyik ága, Engedelmet kérek a meglocsolásra. Csak azért locsolom, hogy el ne hervadjon, Szülei karja közt szépen megmaradjon. --- Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár a puszi!

Angol húsvéti idézetek

Angol húsvéti idézetek

Az oldal egy angol idézet gyűjtemény. Számos kategóriában találhatóak idézetek: szerelmes, emberek, érzelmek, kapcsolatok, család, munka, nagyvilág, szórakozás, természet, sms, technika, ünnepek. Az oldalra idézetek beküldésére is van lehetőség regisztráció után. Költők szerint is lehet keresni idézetekre.

Humoros locsolóversek

Humoros locsolóversek

Zöld erdőben jártam, akácfára másztam, kiszakadt a LEVIS-em, kifigyelt a ... --- Biciklivel érkeztem, negyven métert fékeztem Kiszakadt a nadrágom, kifigyelt a húsvéti tojásom. Szabad-e locsolni? --- En most verssel nem keszültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá --- Én kis féreg - hol betérek - tojást kérek hol nem adnak - mind meghalnak. --- Ajtó mellett állok Piros tojást várok Ha nem adtok piros tojást, Oda is pisálok --- Zöld erdőben jártam részeg vagyok, hánytam Most el fogok dőlni Nesze bazzeg, kölni! --- Sivatagban jár a teve Tele van a töke vele Nálam van a töke leve Meglocsolhatlak-e vele? --- Anyám tyúkja b...ik tojni Azér jöttem locsolkodni --- Zöld erdőben jártam, Elszállott egy sirály, Locsolkodni jöttem, Hö, király! --- Zöld erdőben jártam, Zöld levelet láttam. Elszívtam! Bejött! --- Zöld erdőben jártam véled Kezem erre-arra téved Úgy éreztem, nem vagy nedves Meglocsolhatlak-e kedves? --- Józsi vagyok, szép és laza Locsoljak vagy menjek haza? --- Trágyadombon él a bögöly meglocsollak meg ne dögölj.

Humoros locsolóversek NőNet

Humoros locsolóversek NőNet

Humoros locsolóvers gyűjtemény: A lábamon alig állok, Nevetnek rajtam a lányok, De most már a lényegre térek: Egy jó erős pálinkát kérek! --- Igaz, hogy én Mókás vagyok, a vágyaim mégis nagyok: meglocsollak s cserébe tojást tégy e tenyérbe! Csak tojással be nem érem, az ÁFA-val együtt kérem. --- Éles sarok, kezdő törés, bordástengely, reteszkötés, csapsurlódás tangens róval, megjöttem a locsolóval. --- Zöld erdőben jártam, Net-kávézót láttam. Betértem egy percre, A Gyaloglót keresve. Megtaláltam rögtön, Kölnimet rádöntöm. Ne rinyáljál kérlek, A kölni nem méreg. --- Húsvét hétfő reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni? --- Anyám tyúkja nem tud tojni, Ezért jöttem locsolkodni. Nem kell nekem túl sok holmi, elég lesz a tojást hozni. --- Húsvét van odakinn, mosolyog az ég is. Adj nekem egy ezrest, mosolygok majd én is! Szabad-e locsolni? Nem vagyok és liberális, Ezért vagyok ideális. Szabad-e locsolni? --- Zöld erdőben jártam, Unicumot láttam, Ha nem kapok belőle, Nem locsolok jövőre!

Húsvéti locsoló versek

Húsvéti locsoló versek

Humoros locsoló versek: Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele. Nálam van a töke leve, Meglocsolhatlak-e vele? ... Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak aztán mögyök! ... Ákom, bákom berkenye, szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, visszük már a kalácsot! Szabad-e locsolni? ... Kossuth-téren jártam, nagy tömeget láttam. Nem akart oszolni. Szabad-e locsolni? ... Zöld erdőben piros tojás, ibolya meg minden. Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen! Szabad-e locsolni? ... Kedves kicsi Nyuszilány Gyönyörű szép virágszál, Ha én meglocsollak Minden gondod elszáll, Mondd hát ugye akarod, Ezt a varázsharmatot. ... Vicces locsoló versek: Egy tök, két tök, három tök, négy tök, öt tök, nem tökölök öntök! Szabad-e locsolni? ... Húsvét van odakinn, mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, mosolygos majd én is! Szabad-e locsolni? ... Anyám tyúkja b...ott tojni, ezért jöttem locsolkodni. Nem kell nekem túl sok holmi, elég lesz a tojást hozni! Szabad-e locsolni? ... Én kis kertész legény vagyok, magam után szagot hagyok. Szabad-e locsolni?

Húsvéti locsolóversek

Húsvéti locsolóversek

S míg zúg a kedv s a víg kacaj kitör, megrészegül az illaton a föld, s tavasz-ruhát kéjes mámorba ölt - kelet felől egy sírnak mélyiből, elrúgva a követ, fényes sebekkel száll, száll magasba, föl az isten-ember.: Kosztolányi Dezső --- Húsvét napja közeledik, Piros tojás törlekedik. Húsvét napja itt van már Piros tojás zúzik már. Húsvét napja elmúlott Piros tojás elzúzott.: népi locsolóvers --- Üdvözlöm e szent ünnepet, A ház minden lakóit, Kívánom, hogy töltsék vígan Ennek minden óráit.: népi locsolóvers --- Harangoznak húsvétra Leszakadt a tyúklétra. Kezdődik a locsolás, Mindenkinek jut tojás.: népi locsolóvers --- E húsvéti napig hogy még eljutottunk, A mennyei Úrnak nagy hálákat adunk. Áldás és békesség legyen e helységen, Ki megtartott minket friss jó egészségben.: népi locsolóvers --- Kivirradt a tavasz ma húsvét napjára, Új életet öltött ismét föl magára. Én is e szent napon örömöt hirdetek, Mert Jézus föltámadt, ezen örvendjetek!: népi locsolóvers --- Gyönyörű a tavasz, mosolyog az élet, Áldásokat mutat az arany kikelet. Föltámadt a Jézus, mondják az írások, Vízöntő hétfőre buzognak források.

Húsvéti locsolóversek - Poema

Húsvéti locsolóversek - Poema

Húsvéti locsoló versek szerzőkkel együtt több mint 13 oldalon át - Húsvét napján: Csilingel a hajnal Húsvét napjára, hímes tojás bujkál a lányok markában. Ibolya meg nárcisz, mind ilyenkor nyílik, locsoló legénynek gomblyukába illik. Füstölt sonka illata levegőben lengedez, áldottan jó ízű Megváltónk ünnepe. Tavaszi napsugár olyan szépen ragyog, arannyal hinti be ezt az áldott napot. --- Locsolóvers: Húsvét héthő reggelén örömhírrel jöttem én. Feltámadt a Megváltónk, Élet lett a halálból. Az életnek friss vizéből Hoztam egy keveset, Mikor reád hullik Ez jusson eszedbe. Szabad -e locsolni? --- Kinyílott az aranyeső Én voltam ma a legelső, aki kora reggel locsolkodni kelt fel Minden szőke, barna lány, Mint a piros tulipán Virulva-viruljon Rózsapermet hulljon. Íme, itt a kölni Szabad-e locsolni? --- Patak mellett mentem, azt súgta egy harcsa: Van e háznál kislány, hogy az Isten tartsa. Meglocsolnám rózsavízzel, hogyha előjönne, Akkor az a kicsi lány jaj de nagyot nőne !

Húsvéti locsolóversek gyűjtemény

Húsvéti locsolóversek gyűjtemény

Locsolóversek minden korosztálynak: Kerek erdőn jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni? --- Én kis kertész legény vagyok, Rózsavízzel locsolkodok. Úgy locsolom a lányokat, Mint kertész a virágokat. --- Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág, Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek szépen az ég harmatával, Teljék a tarisznya szép piros tojással! --- Zöld erdőben jártam, Két őzikét láttam. Az egyik kacsintott, Ide a forintot! --- Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. --- Ajtó mellett állok, Piros tojást várok. Ha nem adják párjával, Elszökök a lányával! --- Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár a puszi!

Húsvéti locsolóversek kategória idézetei

Húsvéti locsolóversek kategória idézetei

Zöld erdőben jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Szabad-e locsolni? --- Én kis kertész legény vagyok, Rózsavízzel locsolkodok. Úgy locsolom a lányokat, Mint kertész a virágokat. --- Zöld erdőben nem jártam, Kék ibolyát nem láttam. Nem akart hervadni, Nem-e kell locsolni? --- Van nálam egy kis pacsuli, Leloccsintom magát. Ha egy kicsi mázlija van, Szereti a szagát. --- Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. --- Egy gondolat bánt engemet: Elfeledtem a versemet. --- Húsvét hétfő reggelén mosolyog az ég is, Adjatok egy fél decit, mosolygok majd én is. --- Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár egy puszi.

Hirdetés
Húsvéti locsolóversek nagyoknak

Húsvéti locsolóversek nagyoknak

Locsolni jöttem nem titkolom, Szép szokás ez így gondolom, Múljon vizemtől a téli álom, Bizony most én ezt kívánom! Ha a hatás múlik is esztendőre, Ígérem én itt leszek jövőre. S nem adok az illendőre, Locsolok én nyakra főre. --- Nem tagadom lusta ember vagyok, De a virágot kedvelem akár a nagyok. De a virágok közül csak egyfajtát ismerek, Mely azt mondja évi egy locsolást igényelek.. Itt van már az idő nem késlekedem, S ha szabad máris intézkedem. --- Egy éve volt húsvét, Úgy emlékszem vissza, Sok leányzó azóta is, A kölnivizet szidja. Gondoltam hát nem kell kölni, Fulladjon más a szagától, Ez a víz majd elpárolog, Úgy bizony magától. Akit ezzel meglocsolok, Nem hervad el soha. Szabad-e locsolni? --- Én még kicsi vagyok, Verset nem tudhatok. Majd jönnek a nagyok, S mondanak majd azok! --- Az erdei kék ibolya, Szép mint a lányok mosolya. De mindkettő tovább szépül, Ettől az illatos izétől. Látod még megvan a fele, Megöntözhetlek-e vele? --- Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás. Nálam is van szagos kölni, Ha rád öntöm meg fogsz ölni?

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek: Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. --- Az erdei kék ibolya, Szép mint a lányok mosolya. De mindkettő tovább szépül, Ettől az illatos izétől. Látod még megvan a fele, Megöntözhetlek-e vele? --- Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás. Nálam is van szagos kölni, Ha rád öntöm meg fogsz ölni? --- Zöld erdőben jártam, Két őzikét láttam. Az egyik kacsintott, Ide a forintot! --- Palotay Gyöngyvér: Húsvét Itt a Húsvét eljött végre A szép lányok örömére. Mert a lányok szép virágok, Illatos víz illik rájuk. Kit húsvétkor nem locsolnak, Hervadt virág lesz Már holnap. Ne fuss hát el szép virágom, Locsolásért csók jár, három! --- Ajtó mellett állok, Piros tojást várok. Ha nem adják párjával, Elszökök a lányával! --- Húsvét van, Odakinn mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, Mosolygok majd én is! --- Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjál egy ötezrest, mosolygok majd én is.

Komoly locsolóversek

Komoly locsolóversek

Zöld a moha, zöld a páfrány, Meglocsollak, házisárkány. --- Sivatagban él a teve. Locsolkodni jöttem. Hehe! --- Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló. --- Zöld erdőben jártam, Barna medvét láttam, Szereti a mézet, Add ide a pénzed! --- Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár két puszi! --- Egy tök - két tök - három tök - négy tök, Nem tökölök - Öntök. --- Zöld erdőben jártam, Elszállott egy sirály, Locsolkodni jöttem, Hö, király! --- Húsvét táján édes szokás A vödörrel locsolkodás Nálam is van szagos kölni Ha rádöntöm, meg fogsz ölni? --- Végső menedékként: Egy gondolat bánt engemet: Elfeledtem a versemet!

Rengeteg Húsvéti locsolóvers

Rengeteg Húsvéti locsolóvers

Locsoló verset Mondok most el nektek, Mit Édesanyámtól Tanultam, mint gyermek. --- De mint a cserépnek Darabja elveszett, Kiegészítettem A hiányzó részeket. --- Gyászt öltött magára Az egész természet, Midőn Krisztus urunk A keresztfán vérzett. --- Jámbor tanítványai Zokogva siratták, Midőn a jó gyermek A jó édesanyát. --- A meghalt testet Keresztről levették, Gyócsba tekerték, Sziklába temették. --- A katonák, kik Jézust megfeszítették, A síró asszonyokat Vízzel szétkergették. --- Harmadnap múlva Megnyílt a sír szája, Kilépett belőle Az élet királya --- Ezzel mutatta meg, Lesz még feltámadás, Lesz még a síron túl Örökké valóság. --- Posta vagyok, posta, De régen siettem, Mózes seregéből Hozzátok érkeztem. --- Nem jöttem egy napra, Se nem egy órára, Engedelmet kérek A locsolkodásra. --- Kinyílt az ibolya húsvét hajnalára, Csepegjél, rózsavíz erre a kislányra. Rózsavíztôl, majd meglátod, szép es ügyes leszel, Ugye, kislány, a zsebembe piros tojást teszel? --- Rózsa, rózsa szép virágszál, Szálló szélben hajladozzál. Napsütésben nyiladozzál, Meglocsollak, illatozzál.

Vicces locsolóversek

Vicces locsolóversek

Petőfi én nem vagyok, verset írni nem tudok --- Verset majd mondanak a kicsik Én azért jöttem, hogy igyak egy kicsit! --- Ajtó mögött állok, Igen sok pénzt látok, De hogyha nem adtok, Én már itt sem vagyok! --- Vencel téren jártam, Nagy tömeget láttam Nem akart oszolni, Szabad-e locsolni? --- Zöld erdőben jártam, Fehér skodát láttam, defektes a kereke, meg locsolhatlak-e? --- Felnéztem az égre, a versemnek vége. --- Biciklivel érkeztem, 30 métert fékeztem, xy vagyok nagyon laza, Locsoljak vagy menjek haza? --- Zöld a moha, zöld a páfrány, Megöntözlek házisárkány! --- Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjanak egy ezrest, mosolygok majd én is! --- Józsi vagyok szép és laza Locsoljak vagy menjek haza? --- Árok partján döglött ló. Én vagyok a locsoló. --- Egy gondolat bánt engemet. Elfeledtem a versemet. --- Zöld erdőben jártam, Barna medvét láttam Szereti a mézet Add ide a pénzet --- Zúg a traktor, szánt az eke, Elvtársnő, locsolhatok-e?

Tuti menü