Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ünnepi idézetek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Humoros - Karácsonyi [2. oldal]
részletek »

Ünnepi idézetek képes leírás: Humoros - Karácsonyi [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: unnepiidezetek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 91 db
Humoros locsolóversek

Humoros locsolóversek

Zöld erdőben jártam, akácfára másztam, kiszakadt a LEVIS-em, kifigyelt a ... --- Biciklivel érkeztem, negyven métert fékeztem Kiszakadt a nadrágom, kifigyelt a húsvéti tojásom. Szabad-e locsolni? --- En most verssel nem keszültem, De hogy el ne hervadozzál, beraklak a zuhany alá --- Én kis féreg - hol betérek - tojást kérek hol nem adnak - mind meghalnak. --- Ajtó mellett állok Piros tojást várok Ha nem adtok piros tojást, Oda is pisálok --- Zöld erdőben jártam részeg vagyok, hánytam Most el fogok dőlni Nesze bazzeg, kölni! --- Sivatagban jár a teve Tele van a töke vele Nálam van a töke leve Meglocsolhatlak-e vele? --- Anyám tyúkja b...ik tojni Azér jöttem locsolkodni --- Zöld erdőben jártam, Elszállott egy sirály, Locsolkodni jöttem, Hö, király! --- Zöld erdőben jártam, Zöld levelet láttam. Elszívtam! Bejött! --- Zöld erdőben jártam véled Kezem erre-arra téved Úgy éreztem, nem vagy nedves Meglocsolhatlak-e kedves? --- Józsi vagyok, szép és laza Locsoljak vagy menjek haza? --- Trágyadombon él a bögöly meglocsollak meg ne dögölj.

Humoros locsolóversek NőNet

Humoros locsolóversek NőNet

Humoros locsolóvers gyűjtemény: A lábamon alig állok, Nevetnek rajtam a lányok, De most már a lényegre térek: Egy jó erős pálinkát kérek! --- Igaz, hogy én Mókás vagyok, a vágyaim mégis nagyok: meglocsollak s cserébe tojást tégy e tenyérbe! Csak tojással be nem érem, az ÁFA-val együtt kérem. --- Éles sarok, kezdő törés, bordástengely, reteszkötés, csapsurlódás tangens róval, megjöttem a locsolóval. --- Zöld erdőben jártam, Net-kávézót láttam. Betértem egy percre, A Gyaloglót keresve. Megtaláltam rögtön, Kölnimet rádöntöm. Ne rinyáljál kérlek, A kölni nem méreg. --- Húsvét hétfő reggelén Mosolyog az ég is Adjatok egy fél decit Mosolygok majd én is. Szabad-e locsolni? --- Anyám tyúkja nem tud tojni, Ezért jöttem locsolkodni. Nem kell nekem túl sok holmi, elég lesz a tojást hozni. --- Húsvét van odakinn, mosolyog az ég is. Adj nekem egy ezrest, mosolygok majd én is! Szabad-e locsolni? Nem vagyok és liberális, Ezért vagyok ideális. Szabad-e locsolni? --- Zöld erdőben jártam, Unicumot láttam, Ha nem kapok belőle, Nem locsolok jövőre!

Húsvéti locsoló versek

Húsvéti locsoló versek

Humoros locsoló versek: Sivatagban megy a teve, tele van a töke vele. Nálam van a töke leve, Meglocsolhatlak-e vele? ... Ól sarkában disznó röfög, meglocsollak aztán mögyök! ... Ákom, bákom berkenye, szagos húsvét reggele. Leöntjük a virágot, visszük már a kalácsot! Szabad-e locsolni? ... Kossuth-téren jártam, nagy tömeget láttam. Nem akart oszolni. Szabad-e locsolni? ... Zöld erdőben piros tojás, ibolya meg minden. Fogadjunk, hogy ha ott megállsz, eltalállak innen! Szabad-e locsolni? ... Kedves kicsi Nyuszilány Gyönyörű szép virágszál, Ha én meglocsollak Minden gondod elszáll, Mondd hát ugye akarod, Ezt a varázsharmatot. ... Vicces locsoló versek: Egy tök, két tök, három tök, négy tök, öt tök, nem tökölök öntök! Szabad-e locsolni? ... Húsvét van odakinn, mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, mosolygos majd én is! Szabad-e locsolni? ... Anyám tyúkja b...ott tojni, ezért jöttem locsolkodni. Nem kell nekem túl sok holmi, elég lesz a tojást hozni! Szabad-e locsolni? ... Én kis kertész legény vagyok, magam után szagot hagyok. Szabad-e locsolni?

Húsvéti locsolóversek

Húsvéti locsolóversek

S míg zúg a kedv s a víg kacaj kitör, megrészegül az illaton a föld, s tavasz-ruhát kéjes mámorba ölt - kelet felől egy sírnak mélyiből, elrúgva a követ, fényes sebekkel száll, száll magasba, föl az isten-ember.: Kosztolányi Dezső --- Húsvét napja közeledik, Piros tojás törlekedik. Húsvét napja itt van már Piros tojás zúzik már. Húsvét napja elmúlott Piros tojás elzúzott.: népi locsolóvers --- Üdvözlöm e szent ünnepet, A ház minden lakóit, Kívánom, hogy töltsék vígan Ennek minden óráit.: népi locsolóvers --- Harangoznak húsvétra Leszakadt a tyúklétra. Kezdődik a locsolás, Mindenkinek jut tojás.: népi locsolóvers --- E húsvéti napig hogy még eljutottunk, A mennyei Úrnak nagy hálákat adunk. Áldás és békesség legyen e helységen, Ki megtartott minket friss jó egészségben.: népi locsolóvers --- Kivirradt a tavasz ma húsvét napjára, Új életet öltött ismét föl magára. Én is e szent napon örömöt hirdetek, Mert Jézus föltámadt, ezen örvendjetek!: népi locsolóvers --- Gyönyörű a tavasz, mosolyog az élet, Áldásokat mutat az arany kikelet. Föltámadt a Jézus, mondják az írások, Vízöntő hétfőre buzognak források.

Húsvéti locsolóversek - Poema

Húsvéti locsolóversek - Poema

Húsvéti locsoló versek szerzőkkel együtt több mint 13 oldalon át - Húsvét napján: Csilingel a hajnal Húsvét napjára, hímes tojás bujkál a lányok markában. Ibolya meg nárcisz, mind ilyenkor nyílik, locsoló legénynek gomblyukába illik. Füstölt sonka illata levegőben lengedez, áldottan jó ízű Megváltónk ünnepe. Tavaszi napsugár olyan szépen ragyog, arannyal hinti be ezt az áldott napot. --- Locsolóvers: Húsvét héthő reggelén örömhírrel jöttem én. Feltámadt a Megváltónk, Élet lett a halálból. Az életnek friss vizéből Hoztam egy keveset, Mikor reád hullik Ez jusson eszedbe. Szabad -e locsolni? --- Kinyílott az aranyeső Én voltam ma a legelső, aki kora reggel locsolkodni kelt fel Minden szőke, barna lány, Mint a piros tulipán Virulva-viruljon Rózsapermet hulljon. Íme, itt a kölni Szabad-e locsolni? --- Patak mellett mentem, azt súgta egy harcsa: Van e háznál kislány, hogy az Isten tartsa. Meglocsolnám rózsavízzel, hogyha előjönne, Akkor az a kicsi lány jaj de nagyot nőne !

Hirdetés
Húsvéti locsolóversek gyűjtemény

Húsvéti locsolóversek gyűjtemény

Locsolóversek minden korosztálynak: Kerek erdőn jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Meg szabad-e locsolni? --- Én kis kertész legény vagyok, Rózsavízzel locsolkodok. Úgy locsolom a lányokat, Mint kertész a virágokat. --- Kelj föl párnáidról, szép ibolyavirág, Nézz ki az ablakon, milyen szép a világ! Megöntözlek szépen az ég harmatával, Teljék a tarisznya szép piros tojással! --- Zöld erdőben jártam, Két őzikét láttam. Az egyik kacsintott, Ide a forintot! --- Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. --- Ajtó mellett állok, Piros tojást várok. Ha nem adják párjával, Elszökök a lányával! --- Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár a puszi!

Húsvéti locsolóversek kategória idézetei

Húsvéti locsolóversek kategória idézetei

Zöld erdőben jártam Kék ibolyát láttam. El akart hervadni Szabad-e locsolni? --- Én kis kertész legény vagyok, Rózsavízzel locsolkodok. Úgy locsolom a lányokat, Mint kertész a virágokat. --- Zöld erdőben nem jártam, Kék ibolyát nem láttam. Nem akart hervadni, Nem-e kell locsolni? --- Van nálam egy kis pacsuli, Leloccsintom magát. Ha egy kicsi mázlija van, Szereti a szagát. --- Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam. Na, te kislány, megöntözlek, ma van húsvét napja, Tündököljön a két orcád, mint a piros rózsa. Az illatos rózsavíztől megnőnek a lányok, Zsebemben is elférnek a piros tojások. --- Egy gondolat bánt engemet: Elfeledtem a versemet. --- Húsvét hétfő reggelén mosolyog az ég is, Adjatok egy fél decit, mosolygok majd én is. --- Korán reggel útra keltem, Se nem ittam, se nem ettem. Tarisznya húzza a vállam, Térdig kopott már a lábam. Bejártam a fél világot, Láttam sok-sok szép virágot. A legszebbre most találtam, Hogy öntözzem, alig vártam. Piros tojás, fehér nyuszi, Locsolásért jár egy puszi.

Húsvéti locsolóversek nagyoknak

Húsvéti locsolóversek nagyoknak

Locsolni jöttem nem titkolom, Szép szokás ez így gondolom, Múljon vizemtől a téli álom, Bizony most én ezt kívánom! Ha a hatás múlik is esztendőre, Ígérem én itt leszek jövőre. S nem adok az illendőre, Locsolok én nyakra főre. --- Nem tagadom lusta ember vagyok, De a virágot kedvelem akár a nagyok. De a virágok közül csak egyfajtát ismerek, Mely azt mondja évi egy locsolást igényelek.. Itt van már az idő nem késlekedem, S ha szabad máris intézkedem. --- Egy éve volt húsvét, Úgy emlékszem vissza, Sok leányzó azóta is, A kölnivizet szidja. Gondoltam hát nem kell kölni, Fulladjon más a szagától, Ez a víz majd elpárolog, Úgy bizony magától. Akit ezzel meglocsolok, Nem hervad el soha. Szabad-e locsolni? --- Én még kicsi vagyok, Verset nem tudhatok. Majd jönnek a nagyok, S mondanak majd azok! --- Az erdei kék ibolya, Szép mint a lányok mosolya. De mindkettő tovább szépül, Ettől az illatos izétől. Látod még megvan a fele, Megöntözhetlek-e vele? --- Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás. Nálam is van szagos kölni, Ha rád öntöm meg fogsz ölni?

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek

Húsvéti versek, húsvéti locsolóversek: Én még kicsi vagyok, Verset nem tudok. Majd jönnek a nagyok, Mondanak azok. --- Az erdei kék ibolya, Szép mint a lányok mosolya. De mindkettő tovább szépül, Ettől az illatos izétől. Látod még megvan a fele, Megöntözhetlek-e vele? --- Húsvét táján édes szokás, A vödörrel locsolkodás. Nálam is van szagos kölni, Ha rád öntöm meg fogsz ölni? --- Zöld erdőben jártam, Két őzikét láttam. Az egyik kacsintott, Ide a forintot! --- Palotay Gyöngyvér: Húsvét Itt a Húsvét eljött végre A szép lányok örömére. Mert a lányok szép virágok, Illatos víz illik rájuk. Kit húsvétkor nem locsolnak, Hervadt virág lesz Már holnap. Ne fuss hát el szép virágom, Locsolásért csók jár, három! --- Ajtó mellett állok, Piros tojást várok. Ha nem adják párjával, Elszökök a lányával! --- Húsvét van, Odakinn mosolyog az ég is. Adjanak egy ezrest, Mosolygok majd én is! --- Húsvét van, odakinn mosolyog az ég is, Adjál egy ötezrest, mosolygok majd én is.

Hirdetés
Idézet alkalmakra

Idézet alkalmakra

'Most, hogy halálom ilyen közel volt, anyám minden bizonnyal úgy érzett, mint aki előtt megcsillan a szabadság lehetősége, hogy új életet kezdjen... Én is éreztem: kész vagyok új életet kezdeni. Olyan volt, mintha egy nagy haragáradat mosott volna tisztára, kiürítette belőlem a reményt, és feldobott a sötét égre... Kitártam szívemet a világegyetem jótékony közönyének.' --- ' Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, s ha zuhanni kezd, fél szárnyát oda tartja...' ( Szabó Éva: Szög és kereszt ) --- ' Az Igazság oly egyszerű, mint hegyre vivő lábnyom. De nem követi senki, mert behordja a szél, veri a nap, S mert könnyebb a haladás, sárban, homokban, a lapályon. ' --- 'Azért mert szerettek jöttem a világra, s lettem kicsi csillag, szülők boldogsága. Szeressetek mindig igaz szeretettel, a kincsetek vagyok, kicsi kincs, de ember.'

Idézet esküvői meghívóra

Idézet esküvői meghívóra

Fórum, melyben felhasználók által összegyűjtött esküvői meghívó idézetek olvashatók: "Egy életre elköteleztem magam, választottam. Mától nem az lesz a célom, hogy azt válasszam, aki tetszik nekem; Hanem, hogy annak tettszem, akit választottam!" - "Két szárny vagyunk, de fenn a fellegekben nem szállhatunk, csak mind a ketten szívverésnyire pontos egy ütemben. Szállj hát velem egy rezdülésű szárnycsapással. Hullongó tollak voltunk egyedül - szárnyak lettünk egymással. " (Váci Mihály) - Angyal szállt a Földre, Megszánt engem az ég. Angyal szállt a Földre, Hogy megkapjam szerelmét. Szívünk most már egymásé, Hát kérlek, dobd el szárnyaid! Hozzám köt majd Isten keze, S én megszépítem földi napjaid. - Melletted alszom és veled ébredek. El ne hagyj, könyörgöm, hisz csak így létezhetek. Ígérem, vigyázok rád, óvlak, védelek, Ha majd szíved alatt hordozol egy életet, egy életet. - "Ismerem azokat a szavakat, amelyeket még ki sem ejtettél. Már tudom, hova tartasz, mikor még el sem indulsz. Tudok a féltett titkaidról, amiket mélyen elrejtesz. Mindent tudok rólad, kedvesem, nem vagyok kém, csak szeretlek!" /Jim Morrison/

Idézet szülinapra, névnapra

Idézet szülinapra, névnapra

Azt, amit már tudsz, próbáld meg jól felhasználni a gyakorlatban; s ha így teszel, idővel felfeded majd a rejtett dolgokat, amelyekre kíváncsi vagy. Hasznosítsd, amit tudsz, és ez segít tisztázni, amit még nem ismersz. /Rembrant/ --- Mikor először fogták körül Piciny, törékeny testedet Óh, a hatalmas felnőtt kezek Rémülten pislogtál szemükbe. S ők, a gonoszok Csak értetlenül nevettek szavaidon, Mert nem hitték el, hogy egyszer majd Titkos, csodás tündér leszel, Hogy pajkosan táncolj a virágok szirmain Harmattal hintve be az illatos őszi mezőt. --- Azt kívánjuk mind-mind itt e szép napon: Ragyogjon rád napfény, boldog légy nagyon. Szíved sose féljen, bánat sose érjen, szerencse kísérjen, minden utadon.' --- 'Amikor még kicsik voltunk, együtt játszottunk a levélbe borult nyári fák alatt, pitypangot szedtünk a mez?n. A kor nem aggasztott bennünket. Az élet most is szép, csak immár más világban élünk. és felismerjük egymás szemében a még mindig bennünk lakozó gyermeket.' /Pam Brown/ ---

Idézetek ballagásra

Idézetek ballagásra

Idézetek ballagásra: "Ami fél, azt el ne fogadd, Egészet akarj és egészet adj!" (Ady) --- "Úgy élj a jelenben, hogy megbánás nélkül gondolhass a múltra." (Ady) --- "Mi mindig, mindenről elkésünk. Késő az álmunk, a sikerünk szívünk, nyugalmunk, ölelésünk Mi mindig mindenről elkésünk." (Ady) --- "Bár zord a harc, megéri a világ Ha az ember az marad, ami volt; Nemes, küzdő, szabadlelkű diák." (Ady) --- "A szárny megnőtt üresen áll a fészek Csak álom volt a szép diákvilág S mint a fecske alkonyati szélben Ma szárnyat bont egy sereg diák." (Ady) --- "Nem kívánom senkitől, hogy csodás dolgot tegyen, de joggal elvárom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." ( Ady) --- "Nem hal meg az, ki milliókra költi Dús élete kincsét, ámbár napja múl, Hanem lezárva ami benne földi, Egy éltető eszmévé finomul, Mely fennmarad és nőttön no tiszta fénye, Amint időben, térben távozik, Melyhez tekint fel az utód erénye: óhajt, remél, hisz és imádkozik." (Arany János)

Idézetek Valentin napra

Idézetek Valentin napra

A szerelmesidézet info honlapon több, mint 100 rövid, Valentin napi szerelmes idézetet találsz, amit elküldhetsz sms-ben vagy akár az oldalon keresztül emailben is. Emellett még - nem feltétlenül Valentin napra, hanem bármilyen alkalomból elküldhető - rengeteg szép szerelmes sms szöveget, és rövid szerelmes idézetet is olvasgathatsz. Ha egy kedvenc idézetedet még nem találod az oldalon, akár be is küldheted..

Karácsony idézetek gyűjteménye

Karácsony idézetek gyűjteménye

'Halld a csengő szép szavát, Mily vidáman száll! Fényes titkok ajtaját Nyitja, nyitja már, Tárul ajtó, tárul szív, Zendül a szoba: Tündökölve ott virít A karácsonyfa!' Elek István --- 'Már hosszabbak az árnyak, kell mosoly, bíztató. Ki egyedül ünnepel, annak vigasz legyen a szó.' Kormorán --- 'Ahány csengő: csendüljön, ahány gyerek: örüljön, ahány gyertya: mind égjen, karácsonyi szépségben.' Csanádi Imre --- 'Zúgva nyargal a szél, hordja a havat, Mindenekre tiszta fénypalástot ad. Egyiránt borít el bércet, völgyeket, Tán az egyenlőség tart ma ünnepet. Ünnep van valóban, ím a büszke vár Dús világításnak özönében áll, Fényes csarnokáról hangzik a zene, S vad dombérozásnak hangja jön vele.' Madách Imre --- 'A karácsony akkor szép, hogyha fehér hóba lép, nem is sárba, latyakba... Ropog a hó alatta.' Csanádi Imre --- 'Ha szűk szoba: hadd legyen szűk szoba. A szűk szobában is terem öröm, Gyúl apró gyertya ínség éjjelén, Ó csak ne legyen sorsom bús közöny...' Reményik Sándor

Karácsonyi idézet - Idézet oszlop

Karácsonyi idézet - Idézet oszlop

Ezüst esőbe száll le a karácsony, a kályha zúg, a hóesés sűrű; a lámpafény aranylik a kalácson, a kocka pörg, gőzől a tejsűrű. Kik messze voltak, most mind összejöttek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék jégkörmivel.: Kosztolányi Dezső --- Igazi lelkünket akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre.: József Attila --- Békés, derűs karácsony éjjel: A nagy sötét mikor száll széjjel, S mikor lesz béke és derű?: Juhász Gyula --- Karácsony este. Fekete karácsony. Foltos a lelkünk, ráült a penész. Kályhánk kihűlt, fukar tüze kilobbant, A fagyos hold az ablakon benéz. Néptelen utcák, álmos, ócska házak Szomoru csöndje bágyasztón fon át... Ki adja vissza a szegény világnak A régi jó idők karácsonyát?: Heltai Jenő --- A kis fenyőfa: karácsonyfa már. Csodálkozva tekintget szerteszét És fájón leheli ki illatát. Egyben ünnepre felszenteltnek is, Halálraszántnak is érzi magát.: Reményik Sándor

Karácsonyi idézetek, bölcsességek

Karácsonyi idézetek, bölcsességek

Ady Endre: Karácsonyi rege Harang csendül, Ének zendül, Messze zsong a hálaének, Az én kedves kis falumban Karácsonykor Magába száll minden lélek. Minden ember Szeretettel Borul földre imádkozni, Az én kedves kis falumba A Messiás Boldogságot szokott hozni. A templomba Hosszú sorba Indulnak el ifjak, vének, Az én kedves kis falumban Hálát adnak A magasság Istenének. Mintha itt lenn A nagy Isten Szent kegyelme súgna, szállna, Az én kedves, kis falumban Minden szívben Csak szeretet lakik máma. --- Wass Albert: Karácsonyi versek II. Elindul újra a mese! Fényt porzik gyémánt szekere! Minden csillag egy kereke! Ezeregy angyal száll vele! Jön, emberek, jön, jön az égből Isten szekerén a mese! Karácsony készűl, emberek! Szépek és tiszták legyetek! Súroljátok föl lelketek, csillogtassátok kedvetek, legyetek ujra gyermekek hogy emberek lehessetek!

Tuti menü